Om GeoDanmark

GeoDanmark er et samarbejde mellem Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur (SDFI) og de 98 kommuner om at vedligeholde en kortlægning af by og landskab, som er præcis og aktuel.

Denne viden indhenter vi ved at fotografere landet fra luften, og ved at kommunale medarbejdere opdaterer vores data, når der sker ændringer i deres kommune.

Du kan læse mere om den årlige overflyvning og de løbende indberetninger her.

Kortlægningen i GeoDanmark hjælper beslutningstagere og sagsbehandlere i det offentlige med at skabe bedre offentlig forvaltning til gavn for både borgere og virksomheder. Hvor kan vi bygge? Virker vores klimasikring? Hvilken er den korteste rute for udrykningskøretøjer? Skrider det fremad med skovrejsningen? Er vores hjemmeplejeruter optimale?

GeoDanmarks data er en del af de fællesoffentlige grunddata. Dét betyder, at vores data om blandt andet bygninger, veje, vandløb og søer er frit tilgængelige og kan bruges af alle til forskning, forretning og udvikling. Og om grunddata gælder netop, at indsatsen skal komme hele Danmark til gavn. Du kan regne med, at vores data er aktuelle, præcise og kan kombineres med andre datakilder.

Læs mere om de fællesoffentlige grunddata her.

Det fælles datagrundlag - se video:

Nyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig et af vores målrettede nyhedsbreve – så får du alle aktuelle nyheder fra GeoDanmark.