Datafordeleren

Datafordeleren giver adgang til alle offentlige grunddata og det er kun på Datafordeleren, at de aktuelle og opdaterede GeoDanmark grunddata bliver udstillet. Når du skal bruge GeoDanmark grunddata, skal du derfor hente dem fra Datafordeleren.

Her er det muligt, at hente GeoDanmark grunddata via WFS-tjenester, en WMS-tjeneste og som fildownload. Det er også muligt, at abonnere på hændelser, så du kun modtager information, når data ændrer sig. Det kan være aktuelt, hvis du er afhængig af dagligt opdaterede data. For andre kan det være nødvendigt kun at opdatere sine data en gang om ugen.

Der er udarbejdet en række vejledninger, som kan hjælpe kommunerne og andre brugere, når de skal hente GeoDanmark grunddata fra Datafordeleren. Disse vejledninger kan du finde link til herunder.

Vejledninger til at hente GeoDanmark-data fra Datafordeleren

Her finder du forskellige vejledninger til, hvordan du kan hente GeoDanmark grunddata fra Datafordeleren. Vejledningsmaterialet udbygges løbende.

I vejledningen finder du direkte links til Datafordelerens dokumentationsside, hvor der er uddybende vejledninger og andet relevant information.

Support

I højre side finder du link til Datafordelerens supportfunktion, som du kan benytte, hvis du oplever fejl på Datafordelerens tjenester. Du kan også sende ændringsforslag til Datafordeleren. Kontakt Systemforum med dine ændringsforslag.

Hvis du finder fejl i GeoDanmark grunddata, kan du klikke på knappen herunder for at sende en mail til GeoDanmarks Systemforum.

Systemforum
Reno Aagaard Lindberg
Formand for Systemforum, Silkeborg Kommune
Anders Esgaard Christensen
SDFI
+45 72 54 53 82
andec@sdfi.dk