Status på produktionen

GeoDanmark-data er en samlebetegnelse for en række luftfotos, der fotograferes hvert forår, og informationer om en række forskellige GeoDanmark-objekter, f.eks. bygninger og veje, som bl.a. vedligeholdes på baggrund af konkrete ændringsudpegninger fra kommunerne. GeoDanmarks dataproduktion vedrører derfor både fotoflyvning og produktion af ortofotos, samt løbende ajourføring og kvalitetskontrol af GeoDanmark-objekterne, som ved hjælp af vektorer kan visualiseres på et kort.

GeoDanmark-objekterne følger et regelsæt, som er målrettet den offentlige forvaltnings behov for kort til administration og forvaltning. Dette regelsæt kaldes GeoDanmark-specifikationen. Det er dette regelsæt, kommunerne bruger, når kommunerne ved hjælp af de landsdækkende luftfotos udpeger ændringer til GeoDanmarks data om f.eks. bygninger, veje, søer og vandløb.

Vil du gerne vide mere om produktionen af GeoDanmark-data og se den aktuelle status på vektorproduktionen, kan du læse mere her:

Er du nysgerrig på hvordan GeoDanmark anvender flyfotos til produktionen af ortofotos, eller har du brug for viden om den aktuelle status på fotoproduktionen, kan du se mere her:

Mens du nød aftensolen, har vi deployet version 1.16.1 af GeoDK. Nu håndhæves reglerne for objekters livscyklus 👮! Til gengæld kan du nu også importere en opgaveliste som CSV-fil med semikolon-adskiller. 📃 #takExcel #csvbetyderkomma

Der er i øjeblikket kø til godkendelse af sager. Godkendelsen af din sag skal nok komme igennem, det tager blot lidt længere tid end normalt.

Netninjaerne var hurtige her til aften. Version 1.16 er allerede online og servicevinduet afsluttet 1½ time før tid. Hvem laver den første opgaveliste med denne nye feature?

Mange er gået på forlænget weekend, men de, der kommer på kontoret på fredag, møder ind til version 1.16 af GeoDK, som vi lægger på i et servicevindue (fra 21 - 23) i aften. 🇩🇰

Vores cloud-leverandør, @Azure, har lidt udfordringer med afvikling af services for tiden. Det kan give klumper i strømmen, når du bruger GeoDK.

Load More...