Baggrundskort

GeoDanmark har udviklet flere baggrundskort, der er målrettet specifikke forvaltninger i kommunerne, men som også kan anvendes bredt i den offentlige sektor.

GeoDanmark har i 2019 arbejdet med, at specificere tre nye baggrundskort og de første to kort er efterfølgende udviklet i SDFE i samarbejde med en kommunal arbejdsgruppe. Informationer om kortene og links til Kortforsyningen, hvor kortene kan hentes er tilgængelige her på siden.

De tre baggrundskort er:

    • et Natur- og Friluftskort
    • et Sagsbehandlingskort
    • et Kommunikationskort (kommer i 2021)

Find GeoDanmarks baggrundskort her

Natur- og Friluftskortet og Sagsbehandlingskortet er tilgængeligt på Kortforsyningen. Kortene kan hentes på kortforsyningens hjemmeside under webservicelisten. Klik på knappen herunder og søg efter “natur_friluftskort” eller “Forvaltning2”, hvori Sagsbehandlingskortet findes som basiskort.

Natur- og Friluftskortet er velegnet til at formidle friluftstemaer og forvaltningerne kan selv lægge egne temaer på kortet, som fx oplysninger om faciliteter, cykelruter eller andre temaer. Natur- og Friluftskortet er et multiskalerbart kort der performer optimalt i 13 skalaer. Det er tilgængeligt som WMS og WMTS-tjeneste på Kortforsyningen og kan desuden ses under temagruppen “baggrundskort” i SDFE’s kortviser samt i Kortforsyningens QGIS-plugin.

Sagsbehandlingskortet er målrettet kommunerne og deres myndighedsopgaver i den daglige sagsbehandling og kan bruges, når der skal tages beslutninger og træffes afgørelser. Kortet er et multiskala basiskort, som enten kan benyttes alene eller kan suppleres med 6 forskellige forvaltningstemaer. Sagsbehandlingskortet indgår som baggrundskort en ny og ajourført Forvaltningstjeneste “Forvaltning2”, som er tilgængelig på Kortforsyningen og findes også under temagruppen “baggrundskort” i SDFE’s kortviser.

Kontakt

Anders Esgaard Christensen
Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
+45 72 54 53 82
andec@sdfe.dk

Produktblade til baggrundskort

Her kan du finde produktblade til GeoDanmarks baggrundskort. Produktbladene indeholder en kort beskrivelse og signaturforklaringer til de forskellige elementer i kortene og illustrationer.

Eksempel på Natur- og Friluftskortet

Eksempel på Sagsbehandlingskortet