Baggrundskort

GeoDanmark har udviklet flere baggrundskort, der er målrettet specifikke forvaltninger i kommunerne, men som også kan anvendes bredt i den offentlige sektor.

GeoDanmark har i 2019 arbejdet med, at specificere tre nye baggrundskort og de første to kort er efterfølgende udviklet i SDFE i samarbejde med en kommunal arbejdsgruppe. Informationer om kortene og links til Kortforsyningen, hvor kortene kan hentes er tilgængelige her på siden.

De tre baggrundskort er:

    • et Natur- og Friluftskort
    • et Sagsbehandlingskort
    • et Kommunikationskort (kommer i 2021)

Find GeoDanmarks baggrundskort her

Natur- og Friluftskortet og Sagsbehandlingskortet er tilgængelige på Kortforsyningen. Kortene kan hentes på kortforsyningens hjemmeside under webservicelisten. Klik på knappen herunder og søg efter “natur_friluftskort” eller “Forvaltning2”, hvori Sagsbehandlingskortet findes som basiskort.

Kommunikationskortet (prototype) kan tilgås ved at bruge nedenstående URL med sin GIS-klient. HUSK at påsætte din egen token!

Natur- og Friluftskortet er velegnet til at formidle friluftstemaer og forvaltningerne kan selv lægge egne temaer på kortet, som fx oplysninger om faciliteter, cykelruter eller andre temaer. Natur- og Friluftskortet er et multiskalerbart kort der performer optimalt i 13 skalaer. Det er tilgængeligt som WMS og WMTS-tjeneste på Kortforsyningen og kan desuden ses under temagruppen “baggrundskort” i SDFE’s kortviser samt i Kortforsyningens QGIS-plugin.

Sagsbehandlingskortet er målrettet kommunerne og deres myndighedsopgaver i den daglige sagsbehandling og kan bruges, når der skal tages beslutninger og træffes afgørelser. Kortet er et multiskala basiskort, som enten kan benyttes alene eller kan suppleres med 6 forskellige forvaltningstemaer. Sagsbehandlingskortet indgår som baggrundskort en ny og ajourført Forvaltningstjeneste “Forvaltning2”, som er tilgængelig på Kortforsyningen og findes også under temagruppen “baggrundskort” i SDFE’s kortviser.

Kommunikationskortet (Prototype) er et multiskala baggrundskort, som enten kan benyttes alene eller kan suppleres med forskellige tematiske temaer. Kortet er velegnet til at informere borgeren om infrastruktur i kommunen, turistoplysninger m.m. – også på tværs af kommunegrænser. Kommunikationskortet udstilles som en WMS-tjeneste på Dataforsyningen og er tilgængelig som prototype fra d. 1. maj 2021

Kontakt

Anders Esgaard Christensen
Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
+45 72 54 53 82
andec@sdfe.dk

Ønsker til kortprodukterne

Hvis du har ønsker eller forslag til GeoDanmarks kortprodukter kan du sende en mail herunder

Produktblade til baggrundskort

Her kan du finde produktblade til GeoDanmarks baggrundskort. Produktbladene indeholder en kort beskrivelse og signaturforklaringer til de forskellige elementer i kortene og illustrationer.

Eksempel på Natur- og Friluftskortet

Eksempel på Sagsbehandlingskortet