GeoDK

GeoDK er GeoDanmarks systemunderstøttelse og webklient til editering af GeoDanmarks data. Gennem GeoDK har Staten og alle kommunerne en fælles platform til at arbejde med GeoDanmark grunddata på en ensartet måde over hele landet. Det tillader lettere adgang til data og mere strømlignet ajourføring.

GeoDK brugervejledningen indeholder de vigtigste informationer der skal til for at komme i gang med at bruge GeoDKs webklient. For øvrige vejledninger og materialer vedrørende GeoDK, henvises der til vores vejledningsoversigt.

Adgang til GeoDanmark grunddata fra Datafordeleren
På Datafordelerens hjemmeside, under menupunktet Dataoversigt, kan du læse mere om, hvilke data og tjenester, der er adgang til.

Du skal oprette en webbruger og en eller flere tjenestebrugere for at få adgang til de tjenester datafordeleren tilbyder. Du kan læse om og få vejledning i, hvordan du opretter en bruger og benytter Datafordelerens løsning her.

På Datafordelerens hjemmeside kan du også finde anbefalinger, til hvilke GIS-klienter du kan bruge for at tilgå Datafordelerens WFS-tjenester.

Adgang til GeoDanmark grunddata fra Kortforsyningen
Adgangen til GeoDanmark grunddata fra Kortforsyningen er uændret i forhold til tidligere. På webtjenestelisten findes to tjenester, som viser GeoDanmark grunddata; hhv. aktuelle data og historiske data. Tjenesterne hedder følgende: ”fot2007_nohistory_gml212 (GeoDanmark (FOT 2007), uden historik))” og ”fot2007_gml212 (GeoDanmark (FOT 2007))”.

Kortforsyningens webtjenester kan findes her: https://kortforsyningen.dk/indhold/webservice-liste

GeoDK indeholder en webklient, som er til rådighed for Staten og alle kommuner. For at få adgang til klienten kræves der et brugerlogin til Danmarks Miljøportal. Læs mere om, hvordan du får rettigheder til GeoDK i dokumentet DMP brugerstyring.

Når du har fået et brugerlogin og er blevet tildelt de rigtigt rettigheder, kan du tilgå GeoDK klienten via linket i højre side. Har du problemer med at logge ind, kan det skyldes at du bruger Internet Explorer. Det anbefales at bruge Google Chrome!

I forbindelse med etableringen af GeoDK, blev der introduceret en ny version af GeoDanmarks specifikation. GeoDanmark-data er specificeret ud fra version 6.0.1 og du kan finde mere information om Specifikationen her.

Systemforum har udarbejdet en oversigt, som viser og beskriver det systemlandskab GeoDK indgår i.
Få overblikket her.

pdf
GeoDK systemoversigt Opdateret: 07.09.2021green-arrow

Brug for hjælp?

Velkommen til GeoDK’s bruger support. Hvis du oplever problemer med GeoDK systemet, sidder vi klar til at hjælpe dig.

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 9:00-16.00

Release notes

Når GeoDK opdateres, udgives der release notes for den nye version af klienten.


Release Note 1.18.0

Indeholder bl.a. et nyt design af sagsoverblikket og opdateret søgefunktionalitet


 

Herunder findes link til download af de nyeste release notes, samt link til arkivet med den samlede opdateringshistorik siden webklientens opstart.

Kontakt

Reno Aagaard Lindberg
Formand for Systemforum, Silkeborg Kommune
Anders Esgaard Christensen
Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
+45 72 54 53 82
andec@sdfe.dk

GeoDK webklient

Adgang til GeoDKs webklient, hvor du kan editere GeoDanmark grunddata, og andre links relaterede til webklienten.

Driftsmeddelelser

I GeoDanmark vil vi gerne være på forkant. Derfor har vi allerede 🎁 til jer på onsdag, hvor vi lukker mellem 19 og 21 for at lade driftsnisserne gøre version 1.18 klar. Om I vil nyde den allerede om aftenen eller vente til torsdag morgen, er op til jer.

GeoDKs godkendelseskø har været kørende i noget tid nu, og er ved at arbejde sig gennem alt det arbejde I har lagt her til morgen. Systemet burde snart være på forkant igen.

Det er weekend, og de fleste har brug for at holde fri - desværre også godkendelseskøen i GeoDK. Vi er blevet nødt til at stoppe køen midlertidigt, men regner at være stærkt tilbage mandag morgen 💪

I dag sørger vi for at GeoDKs uddannelsesmiljø er opdateret med de skønneste, friskeste data fra produktionsmiljøet. Det har som konsekvens at uddannelsesmiljøet kan være lidt ustabilt, og at eventuelle ændringer lavet på uddannelsesmiljøet forsvinder. Men hey, friske data 👍

Sommerferien er nu definitivt slut 🙁☁️, men du kan glæde dig til version 1.17 af GeoDK, som vi installerer i allerede aften. Det betyder desværre at vi lukker mellem 19 og 21, men vi håber at du kan finde noget andet at lave imens.

Load More...