GeoDK

GeoDK er GeoDanmarks systemunderstøttelse og webklient til editering af GeoDanmark grunddata. Gennem GeoDK har Staten og alle kommunerne en fælles platform til at arbejde med GeoDanmark grunddata på en ensartet måde over hele landet. Det tillader lettere adgang til data og mere strømlignet ajourføring.

GeoDK brugervejledningen indeholder de vigtigste informationer der skal til for at komme i gang med at bruge GeoDKs webklient. For øvrige vejledninger og materialer vedrørende GeoDK, henvises der til vores vejledningsoversigt.

Adgang til GeoDanmark grunddata fra Datafordeleren
På Datafordelerens hjemmeside, under menupunktet Dataoversigt, kan du læse mere om, hvilke data og tjenester, der er adgang til.

Du skal oprette en webbruger og en eller flere tjenestebrugere for at få adgang til de tjenester datafordeleren tilbyder. Du kan læse om og få vejledning i, hvordan du opretter en bruger og benytter Datafordelerens løsning her.

På Datafordelerens hjemmeside kan du også finde anbefalinger, til hvilke GIS-klienter du kan bruge for at tilgå Datafordelerens WFS-tjenester.

Adgang til GeoDanmark grunddata fra Kortforsyningen
Adgangen til GeoDanmark grunddata fra Kortforsyningen er uændret i forhold til tidligere. På webtjenestelisten findes to tjenester, som viser GeoDanmark grunddata; hhv. aktuelle data og historiske data. Tjenesterne hedder følgende: ”fot2007_nohistory_gml212 (GeoDanmark (FOT 2007), uden historik))” og ”fot2007_gml212 (GeoDanmark (FOT 2007))”.

Kortforsyningens webtjenester kan findes her: https://kortforsyningen.dk/indhold/webservice-liste

GeoDK indeholder en webklient, som er til rådighed for Staten og alle kommuner. For at få adgang til klienten kræves der et brugerlogin til Danmarks Miljøportal. Læs mere om, hvordan du får rettigheder til GeoDK i dokumentet DMP brugerstyring.

Når du har fået et brugerlogin og er blevet tildelt de rigtigt rettigheder, kan du tilgå GeoDK klienten via linket i højre side. Har du problemer med at logge ind, kan det skyldes at du bruger Internet Explorer. Det anbefales at bruge Google Chrome!

I forbindelse med etableringen af GeoDK, blev der introduceret en ny version af GeoDanmarks specifikation. GeoDanmark-data er specificeret ud fra version 6.0.1 og du kan finde mere information om Specifikationen her.

Systemforum har udarbejdet en oversigt, som viser og beskriver det systemlandskab GeoDK indgår i.
Få overblikket her.

pdf
GeoDK systemoversigt Opdateret: 07.09.2021green-arrow

Brug for hjælp?

Velkommen til GeoDK’s bruger support. Hvis du oplever problemer med GeoDK systemet, sidder vi klar til at hjælpe dig.

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 9:00-16.00

Release notes

Når GeoDK opdateres, udgives der release notes til den nye version af klienten.


Release Note 1.23.0

Mulighed for at oprette opgavelister med sagens konflikter og nyt avanceret modul til oprettelse af opgaveliste ud fra fx grid-celler eller søgekriterer på objekter. Desuden er der nu mulighed for at lave sin egen kortpakke og gemme, samt mere andet.

Herunder kan du download den seneste release note, samt finde link til arkivet med den samlede opdateringshistorik siden webklienten blev taget i brug.

Kontakt

Reno Aagaard Lindberg
Formand for Systemforum, Silkeborg Kommune
Anders Esgaard Christensen
Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur
+45 72 54 53 82
andec@sdfi.dk

GeoDK webklient

Adgang til GeoDKs webklient, hvor du kan editere GeoDanmark grunddata, og andre links relaterede til webklienten.

Indberetningsportal

Du kan indberette ændringsforslag til GeoDanmark.

Driftsmeddelelser

Twitter feed is not available at the moment.