GeoDK

GeoDK er GeoDanmarks systemunderstøttelse og webklient til editering af GeoDanmarks data. Gennem GeoDK har Staten og alle kommunerne en fælles platform til at arbejde med GeoDanmarks data på en ensartet måde over hele landet. Det tillader lettere adgang til data og mere strømlignet ajourføring.

GeoDK brugervejledningen indeholder de vigtigste informationer der skal til for at komme i gang med at bruge GeoDKs webklient. For øvrige vejledninger og materialer vedrørende GeoDK, henvises der til vores vejledningsoversigt.

Adgang til GeoDanmark-data fra Datafordeleren
På Datafordelerens hjemmeside, under menupunktet Dataoversigt, kan du læse mere om, hvilke data og tjenester, der er adgang til.

Du skal oprette en webbruger og en eller flere tjenestebrugere for at få adgang til de tjenester datafordeleren tilbyder. Du kan læse om og få vejledning i, hvordan du opretter en bruger og benytter Datafordelerens løsning her.

På Datafordelerens hjemmeside kan du også finde anbefalinger, til hvilke GIS-klienter du kan bruge for at tilgå Datafordelerens WFS-tjenester.

Adgang til GeoDanmark-data fra Kortforsyningen
Adgangen til GeoDanmarks data fra Kortforsyningen er uændret i forhold til tidligere. På webtjenestelisten findes to tjenester, som viser GeoDanmarks data; hhv. aktuelle data og historiske data. Tjenesterne hedder følgende: ”fot2007_nohistory_gml212 (GeoDanmark (FOT 2007), uden historik))” og ”fot2007_gml212 (GeoDanmark (FOT 2007))”.

Kortforsyningens webtjenester kan findes her: https://kortforsyningen.dk/indhold/webservice-liste

GeoDK indeholder en webklient, som er til rådighed for Staten og alle kommuner. For at få adgang til klienten kræves der et brugerlogin til Danmarks Miljøportal. Læs mere om, hvordan du får rettigheder til GeoDK i dokumentet DMP brugerstyring.

Når du har fået et brugerlogin og er blevet tildelt de rigtigt rettigheder, kan du tilgå GeoDK klienten via linket i højre side. Har du problemer med at logge ind, kan det skyldes at du bruger Internet Explorer. Det anbefales at bruge Google Chrome!

I forbindelse med etableringen af GeoDK, blev der introduceret en ny version af GeoDanmarks specifikation. GeoDanmark-data er specificeret ud fra version 6.0.1 og du kan finde mere information om Specifikationen her.

Brug for hjælp?

Velkommen til GeoDK’s bruger support. Hvis du oplever problemer med GeoDK systemet, sidder vi klar til at hjælpe dig.

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 9:00-16.00

Release notes

Når GeoDK opdateres, udgives der release notes for den nye version af klienten.


Release Note 1.16.1

Ændringer til levetidsregler for Systemlinje og Områdepolygon samt mulighed for upload af semikolon sepereret opgaveliste


 

Herunder findes link til download af de nyeste release notes, samt link til arkivet med den samlede opdateringshistorik siden webklientens opstart.

Kontakt

Reno Aagaard Lindberg
Formand for Systemforum, Silkeborg Kommune
Anders Esgaard Christensen
Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
+45 72 54 53 82
andec@sdfe.dk

GeoDK webklient

Adgang til GeoDKs webklient, hvor du kan editere GeoDanmark-data, og andre links relaterede til webklienten.

Driftsmeddelelser

Mens du nød aftensolen, har vi deployet version 1.16.1 af GeoDK. Nu håndhæves reglerne for objekters livscyklus 👮! Til gengæld kan du nu også importere en opgaveliste som CSV-fil med semikolon-adskiller. 📃 #takExcel #csvbetyderkomma

Der er i øjeblikket kø til godkendelse af sager. Godkendelsen af din sag skal nok komme igennem, det tager blot lidt længere tid end normalt.

Netninjaerne var hurtige her til aften. Version 1.16 er allerede online og servicevinduet afsluttet 1½ time før tid. Hvem laver den første opgaveliste med denne nye feature?

Mange er gået på forlænget weekend, men de, der kommer på kontoret på fredag, møder ind til version 1.16 af GeoDK, som vi lægger på i et servicevindue (fra 21 - 23) i aften. 🇩🇰

Vores cloud-leverandør, @Azure, har lidt udfordringer med afvikling af services for tiden. Det kan give klumper i strømmen, når du bruger GeoDK.

Load More...