Fire webinarer om nye temaer i GeoFA som åbner til efteråret

04.07.2024

GeoDanmark åbener en lang række af temaerne i GeoFA. Temaerne har været i høring og er blevet tilpasset i samarbejde med kommunerne. Enkelte temaer udgår, fordi de ikke længere er aktuelle, dataopgaven løftes af andre, eller der er andre initiativer i gang.

Åbningen betyder, at der hen over efteråret kommer en ny udgave af GeoFA-specifikation, at GeoFA-databasen åbnes for registrering af data, at der kommer nyt informationsmateriale på GeoFA-siden, og at der afholdes fire forskellige workshops i efteråret for at udbrede kendskabet til de åbnede temaer og motivere til at tage dem i brug.

På fire workshops gennemgår vi temaerne. Læs mere om de fire workshops og tilmeld dig på kursussiden på GeoDanmarks hjemmeside.

Hvad er indholdet af webinarerne?

Webinarene indeholder en gennemgang af de enkelte emner, der indgår i temagruppen og lidt om, hvorfor det kan være interessant for kommunerne at tage GeoFA i brug for det aktuelle tema. Der gennemgås også nye muligheder, som er kommet til i GeoFA til mere generel anvendelse. Vi lægger op til dialog og erfaringsudveksling undervejs – ligesom der vil blive mulighed for at se, hvordan temaet kan se ud i praksis (i GIS).

Hvad kan jeg lære på webinarerne?

Hvert webinar afsluttes med en demonstration på ca. ½ time i at registrere data i GeoFA. Det er målrettet de medarbejdere, der i forvejen behersker GIS, og vi ser en demonstration af, hvordan de konkrete GeoFA-data registreres i databasen.

Hvad hvis jeg er fagmedarbejder og har brug for et mere grundlæggende kursus i at lægge data ind i GeoFA?

GeoDanmark afholder sidst i forløbet et fysisk kursus på én dag, hvor man  kan lære at registrere data i GeoFA. Her får deltagerne mulighed for at medbringe egne data og egen PC og bruge en dag på lære, hvordan registrering i GeoFA databasen foregår i praksis.