Har du endnu ikke kvalitetsløftet din kommunes hydrologiske tilpasningslag? Så læs mere her

18.12.2023

GeoDanmark tilbyder endnu et læringsforløb, hvor du kan blive klogere på, hvordan du kan løfte kvaliteten af det hydrologiske tilpasningslag i din kommune.

Det hydrologiske tilpasningslag til Danmarks Højdemodel indeholder steder i terrænet, hvor højdemodellens laserscanning ikke opdager, at vand kan passere. Det er for eksempel ved broer, rørlagte vandløb og andre usynlige vandpassager, der ikke kan ses fra luften. Højdemodellen kan bruges til beregning af for eksempel bluespot og strømningsveje for overfladevand. Det har derfor stor værdi, at det hydrologiske tilpasningslag er opdateret i en god kvalitet.

Indtil videre har omkring 30 kommuner deltaget i læringsforløb i 2023. For at kvalitet af det hydrologiske tilpasningslag bliver god og ensartet i hele landet, vil vi gerne have alle kommuner med. Derfor tilbyder GeoDanmark endnu et læringsforløb, hvor vi gennemgår de hjælpeværktøjer og hjælpedata, som du kan bruge, når du skal kvalitetssikre det hydrologiske tilpasningslag.

Læs her mere om Kvalitetsløft af det hydrologiske tilpasningslag.

Vi har erfaring med, at opgaven med fordel løses i samarbejde mellem kommunens vandløbsmedarbejdere og GIS- og geodatamedarbejdere. Tag derfor gerne fat i din vandløbsfagkollega og invitér vedkommende med i læringsforløbet.

Tilmeld dig selv og din kollega til læringsforløbet

Læringsforløbet forløber over 4 gange fra februar til april 2024 og afholdes på Teams.

GeoDanmark tilbyder kompensation for dit arbejde med det hydrologiske tilpasningslag på op til en uges arbejde.

Her kan du indtaste dit tidsforbrug på det hydrologiske tilpasningslag.