Ortofoto på trapperne

09.11.2022

Årets ortofoto forventes at være klar på Datafordeleren i aller nærmeste fremtid. Det er bare én af de gode nyheder fra Produktionsforumsmøde d. 2. november.

Derudover demonstrerede SDFI en ny skråfotoviser. Den er udviklet med det formål at åbne skråfoto op, så alle kan indbygge skråfoto i deres egen brugergrænseflade. SDFI arbejder selv på en ny brugergrænseflade og Produktionsforum gav feedback.

Årets GeoDanmark Vektor produktion følger planen. Totalajourføringen, der i år er kommunerne i Region Sjælland, forventes afsluttet inden nytår. Den udpegede ajourføring kører også helt planmæssigt og forventes afsluttet i starten af det nye år.

Det hydrologiske tilpasningslag er grunddata og anvendes sammen med Danmarks højdemodel som datagrundlag til oversvømmelsesscreening. Projektet ”Videreudvikling af det hydrologiske tilpasningslag” havde også gode nyheder.

Projektet afholder læringsforløb i 2023 og 2024, der støtter kommunerne i at ajourføre tilpasningslaget. Både for dem hvor en ny højdemodel er på vej og dem, der bare gerne vil i gang med at forbedre det hydrologiske tilpasningslag. Projektet vil teste om bl.a. en quick-version af Danmarks højdemodel (Quick-DHM), kan hjælpe kommunerne til at være på forkant med tilpasninger, når et område har en nyscannet højdemodel på vej.

Referatet fra Produktionsforummødet kan læses her.