Nu er der hjælp til at hente GeoDanmark-data fra Datafordeleren

21.02.2020

GeoDanmark-vektordata har været tilgængelige på Datafordeleren siden december 2019. Her kan du læse den tidligere nyhed om emnet.

GeoDanmark-vektordata vil efter 2020 ikke længere være tilgængelige på Kortforsyningen. GeoDanmark har der derfor i hele 2020 fokus på at få brugere til at hente GeoDanmark-data i version 6.0 fra Datafordeleren i stedet for at benytte data i version 5.1 fra Kortforsyningen.

Der er i GeoDanmark allerede gang i flere aktiviteter, som skal gøre det lettere for brugere at hente data fra Datafordeleren. Der arbejdes på at forbedre de vejledninger og guides, som findes på Datafordeleren og gøre dem mere målrettet GeoDanmark.

Den første GeoDanmark-specifikke vejledning er allerede klar. Vejledningen guider brugeren i at hente GeoDanmark-data fra Datafordeleren via filudtræk – både aktuelle og historiske. Find vejledningen her: Fildownload

Desuden er flere af vejledningerne til WFS-tjenesterne blevet forbedret. Du kan finde link til dem her: WFS-tjenester

Hen over den næste måned vil der blive arbejdet med yderligere vejledningerne til WFS og WMS, ligesom der vil blive lavet en ny vejledning i, hvordan du modtager hændelser.

Sideløbende med arbejdet med vejledninger arbejder Systemforum med at opsamle og drøfte de erfaringerne anvendere har med at hente data fra Datafordeleren. Systemforum bidrage derigennem til at løse de udfordringer, som opleves med Datafordeleren eller som måtte opstå hen af vejen.

Hvis du har kommentarer eller spørgsmål til vejledningerne, er du velkommen til at tage fat i Anders Esgaard Christensen, andec@sdfe.dk.