Har du eller en af dine kollegaer lyst til at deltage i en vandløbsfaglig referencegruppe i 2024?

08.12.2023

I forlængelse af GeoDanmarks og SDFIs arbejde med skikkelsesdata for vandløb, søger SDFI en række kommuner, som kunne tænke sig at deltage i en vandløbsfaglig referencegruppe igennem 2024. Arbejder du eller din kollega med vandløbsadministration, og ved I hvilke data I har liggende om jeres vandløb? Så er det måske jer vi søger.

Anledningen er, at SDFI i 2023 er gået i gang med at undersøge, om det er muligt at udvikle en metode til at tilpasse og indbrænde tilgængelige kommunale skikkelsesdata for vandløb i Danmarks Højdemodel. SDFI har netop fået midler til at fortsætte arbejdet i 2024, og ønsker i den forbindelse en tættere dialog med en række kommuner igennem en vandløbsfaglig referencegruppe.

Referencegruppen forventes at mødes en gang i kvartalet igennem 2024, dvs. omkring 4 møder i alt af ca. 2 timers varighed. Møderne vil være uden referat og afholdes online. Formålet med møderne vil være løbende at præsentere SDFIs arbejde for de deltagende kommuner med henblik på drøftelser, sparring og diskussion ift. metodeudviklingen og de valg, SDFI træffer i den forbindelse. Der vil derudover være forventning om, at deltagende kommuner undervejs tager den fælles distributionsløsning for vandløbsskikkelsesdata i brug, så data bliver tilgængelige på Dataforsyningen og Det Hydrologiske Informations- og Prognosesystem, hipdata.dk, til brug for SDFIs metodeudvikling og andre interesserede anvendere af data.

Er du nysgerrig på SDFIs arbejde med metodeudviklingen, men i tvivl om det er noget for dig, at deltage i en referencegruppe? Tøv ikke med at skrive til os. Spørgsmål og tilmelding kan rettes til Anja S. Strecker i SDFIs Kontor for Jordobservationer, ansch@sdfi.dk. Mødedatoer og introduktionsmail forventes udsendt først i det nye år, så giv meget gerne en interesse tilkendegivelse inden jul, hvis det kunne være interessant for jer at deltage.

Du kan læse mere om skikkelsesdata for vandløb her på GeoDanmarks hjemmeside.