Er du nysgerrig på, hvilke objekter i GeoDanmark grunddata der ajourføres mest?

19.12.2023

Det var Administrativt Ajourføringsforum, hvilket har resulteret i et eksempel på anvendelse af BI-værktøjet til måling af administrativ ajourføring. Anvendelsen af BI-værktøjet var én af de ting, der blev vendt på det seneste møde i Administrativt Ajourføringsforum. En anden var Skikkelsesdata.

Administrativt Ajourføringsforum har 28. november afholdt sit sidste møde i 2023. På mødet havde vi besøg af Anja Strecker fra SDFI, som orienterede om Skikkelsesdata. Anja fortalte, at en af udfordringerne ved skikkelsesdata er, at nogle af de kommuner, som har data liggende hos WSP, ikke har ejerskab til data, men skal frikøbe dem for at få ejerskab og derved adgang til data på ny. Desuden fortalte Anja, at der etableres en referencegruppe (læs mere her).

Forummødet bød desuden på en drøftelse af det videre arbejde med måling af den administrative ajourføring. Arbejdet med PowerBI har foreløbigt resulteret i en analyse af, hvilke objekter i GeoDanmark grunddata der ajourføres mest. Analysen er illustreret i figuren nedenfor.

Overordnet set viser figuren, at der sker flest objektforandringer på objekttypen bygning. Forummet diskuterede, hvordan man hensigtsmæssigt inddeler kommunerne, så statistikkerne lettere kan bruges til benchmarking kommunerne imellem.

Her kan du læse hele referatet fra vores møde.