Genstart af arbejdet med implementering af vejreferencen

Webinarrække februar-april 2022 via Teams

GeoDanmark tilbyder kommunernes GIS- og vejfolk endnu en runde med hjælp til at få implementeret vejreferencen.

Vejreferencedatabasen (VRD) er et IT-system, som implementerer fælles, national referencer for alle veje og stier i Danmark i henhold til den såkaldte Vejreferencemodel. VRD indeholder en fælles, neutral og stabil opdeling af vej-/stinettet i vejreferencelinjer baseret på den vejgeometri, der findes i GeoDanmark (GeoDK)-systemet. Idéen er, at hvert anvendersystem mapper egne, brugervenlige referencer til VRD-referencer. Dermed kan man udveksle vejdata, selv om man opdeler vejnettet forskelligt.

Da der er stor forskel på, hvor langt de enkelte kommuner er i processen, og der derfor er stor forskel på kommunernes behov, har vi valgt at inddele kommunerne i flere grupper. Webinarerne her er for Vejman-kommuner, der endnu er i gang med at implementere vejreferencen.

Formål

Webinarerne har til formål at hjælpe kommunerne med at tilrettelægge arbejdet med at få implementeret vejreferencen, således implementeringen kan afsluttes frem mod sommer 2022.

De kommunale medarbejdere vil modtage sparring på konkrete udfordringer i arbejdet samt hjælp til planlægning, og medarbejdere, for hvem opgaven er ny, vil ligeledes få en introduktion til opgaven.

Målgruppe

Målgruppen for disse arrangementer er GIS- og vejfolk fra kommuner, som bruger vejsystemet Vejman, og som endnu ikke er kommet i mål med implementering af vejreferencen.

  • Gruppe 1: Vejman.dk-kommuner, som endnu ikke er kommet rigtigt i gang eller kun har været lidt i gang.
  • Gruppe 2: Vejman.dk-kommuner, som er kommet i gang, men endnu ikke er færdige.

(GIS- og vejfolk fra kommuner, der bruger vejsystemet RoSy, vil blive indkaldt til særskilte arrangementer af Sweco. I vil modtage besked om dette på et senere tidspunkt)

Kontaktpersoner

Tovholdere: Lennart Christoffersen & Sigrid Hansen

Gruppe 1-undervisere:
Grete Dohn Madsen, Herning Kommune
Leyla Sørensen, uheldsdata.dk

Gruppe 2-undervisere:
Annette Stammerjohan, sdfe
Jørgen Grum, sdfe
Claus Egebjerg Olesen, Vejdirektoratet

Program

  • Intromøde mandag den 28. februar kl. 13:00-14:30 (Gruppe 1)
  • Intromøde torsdag den 3. marts kl. 12:30-13:30 (Gruppe 2)
  • Eksempelgennemgang tirsdag den 8. marts kl. 9:00-11:00 (Gruppe 2)

Webinarer tilføjes løbende.

Tilmelding

Aktører i målgruppen er allerede blevet indbudt til relevante arrangementer per mail og har kunnet tilmelde sig derigennem.

Hvis du tilhører målgruppen og mod forventning endnu ikke har modtaget en indbydelse per mail, bedes du kontakte student Sigrid Hansen (sish@kl.dk). Du kan ligeledes kontakte Sigrid, hvis du er interesseret i at deltage i et eller flere af webinarerne, selvom du ikke tilhører målgruppen.