Stor interesse for arbejdet med kunstig intelligens i GeoDanmark

17.06.2024

Vi takker for den store kommunale interesse for at deltage i projektet, om hvordan kunstig intelligens (AI) kan anvendes til den årlige opdatering af GeoDanmark grunddata og til andre processer i GeoDanmark. Efter sidste sidste bestyrelsesmøde søgte vi kommunale deltagere til projektet. 5 kommuner (Jammerbugt, Sønderborg, Hillerød, Aabenraa, Gladsaxe) deltager nu i projektet, som allerede er kommet godt i gang.

På bestyrelsesmødet 29. maj 2024 godkendte bestyrelsen projektbeskrivelsen for AI-projektet, som kan læses her.

På bestyrelsesmødet i øvrigt godkendte bestyrelsen årsregnskab 2023, som repræsentantskabet skal godkende i december.

Bestyrelsen drøftede også, hvordan repræsentantskabsmødet skal afvikles i år og besluttede, at det skal holdes som et fysisk møde i København torsdag 5. december 2024.

Læs referatet fra bestyrelsesmøde 29. maj 2024 her

Følg med i foreningens arbejde

Bestyrelsen følger løbende med i arbejdet med aktiviteterne på Arbejdsprogram 2024. Det kan du også gøre på hjemmesiden, hvor du her finder den aktuelle status på Arbejdsprogram 2024.

Hold øje med, hvad de fire faglige fora og GeoFA-gruppen arbejder med i øjeblikket. Du kan altid finde de seneste referater fra Administrativt Ajourføringsforum, Produktionsforum, Systemforum, Specifikationsforum og GeoFA-gruppen her på hjemmesiden.