Specifikationsforum tager fat på arbejdet med projektet “Ny datamodel og ny Specifikation version 7.0”

15.02.2024

Arbejdet med en ny datamodel og en ny specifikation for GeoDanmark grunddata vil fylde meget for Specifikationsforum i 2024 og de kommende år. På Specifikationsforums første møde i år, startede forummet derfor med planlægningen af dette arbejde.

Specifikationsforum havde også besøg af Line Hvingel, KL, som fortalte om det netop afsluttede projekt ”Gode cykeldata til alle”. Der er mange anbefalinger i projektet, herunder anvendelsen af GeoDanmark grunddata til registrering og udstilling af cykeldata. I den forbindelse har projektet konkrete ændringsforslag til datamodel og specifikation for GeoDanmark grunddata. Projektet og Specifikationsforum vil derfor arbejde sammen om, hvordan disse forslag kan kvalificeres og eventuelt indgå i GeoDanmark grunddata. Du kan læse mere om projektet “Gode cykeldata til alle” her.

Specifikationsforum har desuden budt velkommen til to nye medlemmer:

Zine Lange fra BBR-kontoret i Vurderingsstyrelsen trådte ind i forummet i december sidste år, og Andreas Hoffmann fra Kortlægningskontoret i SDFI trådte ind i Specifikationsforum i år. Velkommen til – vi glæder os til samarbejdet.

Her kan du læse referatet fra mødet i Specifikationsforum.