Nyt fra GeoFA

09.05.2023

Foråret er over os – og folk vil ud i naturen 😊

GeoFA har fået et løft eller rettere 1 mindre og 2 større løft, så du lettere kan opdatere data:

  1. Du kan nu bruge adr_ID (adresse-UUID taget fra adresse-niveauet i DAR – og IKKE adgangsadresse-niveauet) til at autoudfylde adresse oplysninger. Oversættelse og autofylding sker hver nat.
  2. Det er nu muligt at downloade ESRI tilpassede XML Workspaces for alle editerbare temaer, og derfra kan man med ESRI-produkter oprette en helt ajour ESRI File Geodatabase skabelon med domains/valglister vel at mærke. På den måde kan man let og til enhver tid nu oprette en ajourført ESRI File Geodatabase skabelon. Der udstilles samtidigt en JSON service til de editerbare temaer til brug for Web-GIS systemer, der tilgår GeoFA direkte via. WFS-T -servicene.
  3. Takket være ”Natur for alle” er GeoFA opgraderet med to nye felter til faciliteter og ruter – et langt beskrivelsesfelt til overordnede tilgængelighedsinformation samt et JSON-felt til brug for registrering af detaljerede tilgængelighedsinformation (skal overholde schema for at blive vist på Udinaturen.dk).  Der er også mulighed for alternative beskrivelser til fotos, så højtlæsning kan udnyttes maksimalt.

Se i øvrigt driftsmeddelelser ift.: