Er din kommune i gang med at kvalitetstjekke det hydrologiske tilpasningslag?

13.06.2022

Så læs med her.

Reno Lindberg fra Silkeborg kommune har på vegne af GeoMidt været så venlig at lave nogle hjælpelister med fejlkandidater til brug ved editering af det hydrologiske tilpasningslag i GeoDK editoren.

Disse lister er en stor hjælp til at fremsøge og rette de fejl, der kan findes ved hjælp af GIS-analyser. Bemærk at listerne kun er vejledende og udpeger geometriske fejl i allerede eksisterende tilpasninger – herudover kan der være andre fejl som attributfejl, manglende tilpasninger, forket placerede tilpasninger, osv. Tilpasningslaget skal med andre ord stadig gennemgås visuelt med jeres lokale ekspertise, men listerne her er et godt første skridt på rejsen.

Vi takker for det store arbejde og håber, at I vil finde listerne anvendelige ude i kommunerne.

Rettelser til tilpasningslaget, du når at udføre inden den 1. juli 2022 (NY DATO), når at komme med i genberegningen af de afledte hydrologiske produkter (”oversvømmelseskortene”), som udkommer til efteråret. Det er bla. Bluespots, m.fl.

I Zip-filen finder du

  1. Hælpelister (CSV-filer) til fremsøgning af fejl i tilpasningslaget i GeoDK, opdelt på kommuner (bemærk at de midt-jyske kommuner, som deltager i pilotprojekt, har fået deres lister tilsendt separat)
  2. En beskrivelse af data og hvordan de bruges til at forbedre tilpasningslaget
  3. Vejledning til ajourføring af det hydrologiske tilpasningslag v2.0

Hvis du har spørgsmål til listerne eller tilpasningslaget, så send en mail til Louise Johansson rifol@sdfi.dk eller Lennart Christoffersen lech@kl.dk.

Download hjælpelister til det hydrologiske tilpasningslag.