Bestyrelsesreferat: Nyt om ny systemunderstøttelse

30.09.2015

På mødet den 11. september havde bestyrelsen følgende sager på dagsordenen vedrørende: Ny systemunderstøttelse, ny hjemmesiden udstilling af data på datafordeleren, samt opfølgning på arbejdsprogram til GeoDanmark.

Ny systemunderstøttelse:

Kommissorium for fase 4 og 5:
Bestyrelsen godkendte kommissoriet for fase 4 (kravspecifikation til det nye system) og fase 5 (tilrettelæggelse af udbudsforretningen). Til arbejdet i fase 4 og 5 er der sammensat en projektgruppe bestående af kommunale og statslige medlemmer udpeget af hhv. KL og GST. Formålet med gruppen er at sikre, at krav og udbudsforretninger for det nye systemunderstøttelse lever op til de forretningsmæssige beslutninger, som bestyrelsen har truffet.

Arkitekturprincipper:
Bestyrelsen godkendte de udbyggede tekniske arkitekturprincipper for GeoDanmark systemunderstøttelse, som bliver en del af det samlede kravgrundlag og specificering af den nye systemunderstøttelse.

Komponentundersøgelse:
Undersøgelsen af eksisterende komponenter er gennemført og afrapporteret. Bestyrelsen godkendte, at der indtil videre arbejdes videre med DMPs brugerstyringskomponent som mulig genbrugskomponent, men at udviklingen følges nøje, idet rapporten fra COWI konkluderer at: ”Hverken FOT2007, DAI samlet eller “DAI som komponentdele” vurderes at opfylde GeoDanmark forretningsmæssige krav i et omfang, der umiddelbart gør at komponenterne findes egnede i deres nuværende form som muligheder for en fremtidig GeoDanmark systemunderstøttelse.”

Udbudsstrategi for indkøb af ny systemunderstøttelse:
I forbindelse med kravsspecifikationen hen mod en udbudsstrategi vil der blive arbejdet videre med de principielle problemstillinger, der blev behandlet på bestyrelsesmødet den 8. august 2015. Bestyrelsen tilsluttede sig projektgruppens anbefalinger, som de foreligger i version 2 af udbudsstrategien. med fokus på både kontraktindgåelse og implementering.

Andre emner på dagsordenen:

Ny hjemmeside til GeoDanmark:
Bestyrelsen bevilgede 200.000 kr. til nyetablering og re-design af GeoDanmarks hjemmeside. Formålet er at øget medlemsservice og kommunikation til medlemmerne. Derudover skal systemet gøres leverandøruafhængigt. Sekretariatet indgår kontrakt med firmaet Decato.

Udstilling af GeoDanmark data på Datafordeleren:
Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning og godkendte, at der ved fastlæggelse af services og hændelser tages udgangspunkt i de krav, der i dag kendes fra GD1 og GD2. Bestyrelsen opfordrede desuden projektgruppen for ny systemunderstøttelse til at indtænke, hvorledes et nyt system fremover kan understøtte registrering af forretningsmæssige hændelser.

Løbende opfølgning på arbejdsprogram og øvrige aktiviteter: Fællesekretariatet har udarbejdet et forslag til, hvordan bestyrelsen kan følge op på arbejdsprogram og parternes arbejde med sektoraftaler og 3. partsaftaler. Bestyrelsen godkendte den foreslåede afrapporteringsform og tog orienteringen om workshop i sekretariatet til efterretning.