Bestyrelsesmøde 6. februar 2017

13.02.2017

Læs om styrket GeoDanmark kommunikation, Administrativt Ajourføringsforum og nyt system.

Bestyrelsen besluttede på mødet mandag 6. februar at styrke kommunikationsindsatsen for GeoDanmark. Målet er at skabe en sammenhængende identitet for samarbejdet og en fælles fortælling om hvad vi kan, hvad vi arbejder for og hvilke gevinster det giver for det danske samfund. Kommunikationen skal naturligvis rettes mod medlemmerne, men også mod beslutningstagere i stat og kommuner. De første synlige tegn vil være mere et dialogbaseret program for repræsentantskabsmødet, en ny form på arbejdsprogrammet for 2017-2018 og en ny hjemmeside.

Bestyrelsen godkendte valget af formand og den øvrige bemanding af Administrativt Ajourføringsforum.

Forummet skal nu finde sin rolle i GeoDanmark-organisationen og forventes at være i drift til repræsentantskabsmødet 19. april. Det nye forum og den nye systemunderstøttelse udgør væsentlige forudsætninger for at GeoDanmark kan arbejde mod at sikre en større aktualitet af data gennem ajourføring tættere på forvaltningsprocesserne.

Bestyrelsen følger udviklingen af nyt GeoDanmark system tæt. Ud over status på selve projektet gav det også anledning til en række følgebeslutninger, herunder:

  • Vedtagelse af version 6.0 af GeoDanmark specifikationen, som skal integreres i det nye system.
  • Igangsætning af en analyse af GeoDanmark data med henblik på at få maksimal gevinst ud af valideringsmulighederne i det nye system, når det går i drift i marts 2018.