Udstilling af GeoDanmark-data på Kortforsyningen og Datafordeleren

25.06.2018

LIVE-GeoDanmark-data fra det nye GeoDanmark-system forventes klar på Kortforsyningen og Datafordeleren i løbet af juli

GeoDanmark har i dag taget det nye GeoDanmark-system GeoDK i brug som produktionsplatform.  Distributionen af LIVE-GeoDanmark-data fra det nye system forventes at blive tilgængelig på Kort­forsyningen og Datafordeleren i løbet af juli måned.

LIVE-GeoDanmark-data vil derved fortsat og akkurat som i dag kunne hentes på Datafordeleren og Kortforsyningen i version 5.1. De 5.1.-data, som udstilles, vil være nedkonverterede 6.0.-data, men for brugerne forventes der ikke forskel i forhold til i dag. Indtil udstillingen af LIVE-data er klar, vil der på Data­fordeleren og Kortforsyningen blive udstillet et statisk datasæt fra 15. juni 2018.

Udstillingen af LIVE-data på Kortforsyningen og Datafordeleren sker med en vis forskydning i forhold til idriftsættelsen af GeoDK. Dette skyldes blandt andet, at data skal indlæses fra GeoDK til Data­fordeleren. Samt at der på Datafordeleren fortsat pågår test op mod til andre dele af Grund­dataprogrammet, herunder til Danmarks Adresseregister (DAR). På Kortforsyningen skal der etableres nye views.

GeoDanmark arbejder på også senere i 2018 at kunne udstille LIVE GeoDanmark-data i version 6.0 på Data­fordeleren.

Læs mere om GeoDK.