Nyt GeoDanmark baggrundskort bidrager til bedre sagsbehandling i kommunerne

15.04.2020

GeoDanmark har sammen med Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (SDFE) udviklet et nyt baggrundskort, som gør det lettere for kommunerne at udføre deres myndighedsopgaver og træffe beslutninger og afgørelser. Sagsbehandlingskortet indgår som basiskort i en ny lancering af Forvaltningstjenesten “Forvaltning2”, som er tilgængelig på Kortforsyningen fra den 15. april 2020.

Du kan læse mere om Forvaltning2 på Kortforsyningens hjemmeside.

Sagsbehandlingskortet er det andet af 3 nye baggrundskort, der udspringer fra et projekt i GeoDanmark, som har haft fokus på få GeoDanmarks data mere i anvendelse gennem nye produkter. Kortet er udviklet af SDFE i samarbejde med kommunerne og fungerer både som et klassisk baggrundskort og som et selvstændigt kort. Det er frit tilgængeligt på Kortforsyningens hjemmeside.

SDFE arbejder også på at udvikle et Kommunikationskort, som vil blive tilgængeligt i 2021. Samlet set visualiserer de tre nye produkter GeoDanmark-data på forskellige vis og baggrundskortene er målrettet forskellige forvaltninger i kommunerne.

Du kan finde mere information om GeoDanmarks baggrundskort og vejledning til anvendelse i QGIS på GeoDanmarks hjemmeside.