Nyt fra GeoDanmarks bestyrelse – ny strategi

28.08.2017

GeoDanmarks bestyrelse har ved et bestyrelsesseminar 16. august taget fat i arbejdet med en ny strategi for GeoDanmark.

En ny æra i GeoDanmark
GeoDanmark står over for en ny tid. En tid hvor vi får en ny systemunderstøttelse, der vil give helt nye muligheder for ajourføring og anvendelse af GeoDanmark-data. GeoDanmarks nuværende strategi blev udformet, før foreningen blev landsdækkende og den er siden revideret efter at foreningen fik ny forretningsmodel. Nu er det tid til at formulere en ny strategi, der bygger videre på tidligere års gode resultater samt det faktum, at GeoDanmark-data nu både er landsdækkende og har status af fællesoffentlige grunddata.

GeoDanmarks kommende strategi skal sikre, at kvaliteten af GeoDanmark-data fortsat højnes. Det betyder blandet andet, at data bliver endnu mere aktuelle og præcise. Samtidig skal GeoDanmark bringes højere op på dagsordenen hos offentlige aktører, og data skal være en del af forvaltningen bredt set.

Medlemmer og andre interessenter inddrages i arbejdet
Vi i bestyrelsen ønsker, at strategien skal blive til på et bredt fundament af inddragelse af både medlemmer og andre interessenter. Vi vil gerne drage nytte af og fastholde det store engagement, der er i foreningen, samt komme endnu tættere på hverdagen, der hvor vi ønsker at data ajourføres og avendes. Derfor vil bestyrelsen i løbet af efteråret og vinteren understøtte en dialog i medlemskredsen, både med GIS-medarbejdere, sagsbehandlere og chefer. Derudover vil vi også vende os mod andre relevante interessenter som tredjeparter og leverandører.

Tidsplan
Det er ambitionen, at strategien er klar til præsentation på repræsentantskabsmødet i april 2018. Ud over at bestyrelsen skruer op for mødefrekvensen i de kommende måneder, vil strategien være på dagsordenen ved flere lejligheder, herunder til Roadshows øst og vest i uge 41 og 43 – her vil bestyrelsen være repræsenteret.

Bestyrelsen ser frem til en god proces med mange input fra medlemmer og omverden.