Vi har modtaget nogle spørgsmål fra jer ang. sammenhængen mellem GeoFA og Uidnaturen.dk. Det korte svar er, at den er god! Vi har strømlinet dataflowet, så Udinaturen.dk fungerer som visningsplatform, og GeoFA er den underliggende database. Det vil sige, at det er de samme data, der vises i GeoFA (f.eks. gennem GeoFA-webkortet eller jeres egne GIS-løsninger) og på Udinaturen.dk.
Ift. upload af data kan man vælge frit mellem de to platforme: Indtasteren på Udinaturen.dk eller GeoFA-editoren på GeoDanmarks hjemmeside. De har hver deres styrke og svagheder. Indtasteren på Ud i naturen har en mere simpel brugergrænseflade. Webkortet kræver ikke de store GIS- og geodatakompetencer. Læs en kort vejledning her. GeoFA-editoren giver mulighed for at masseopdatere ved upload af GIS-filer, uploade og tilknytte billeder samt få information om, hvordan man henter data.
DOG viser Udinaturen.dk ikke alle datafelter – du kan finde en oversigt over, hvilke datafelter fra GeoFA, der udstilles på udinaturen.dk, her: link til oversigt.
Bemærk, at hvis der redigeres direkte via udinaturens.dk indtasteren, så slår ændringerne igennem med det samme, men hvis man gør det via GeoFA-editoren eller WFS-T så er der 1 døgns forsinkelse, og du vil ikke kunne se uploadede objekter før dagen efter.
På Udinaturen kan du også finde en oversigt over skilte/piktogrammer, du kan downloade (Piktogrammer (naturstyrelsen.dk) – oversigten bliver løbende suppleret med nye piktogrammer.
Hvis du vil vide mere:
- Så har Udinaturen.dk en fin side, der uddyber sammenhængen mellem GeoFA og Udinaturen.dk – link.
- Og på GeoDanmarks hjemmeside, kan du også finde mere information om sammenhængen mellem GeoFA og Udinaturen.dk – under Forum for Friluftsdata, allernederst på denne side https://www.geodanmark.dk/home/vejledninger/geofa/vejledninger-til-geofa/
- På GeoDanmarks hjemmeside kan du desuden finde en vejledning rettet specifikt mod friluftsdata https://www.geodanmark.dk/wp-content/uploads/2019/10/GeoFA-registrering-af-friluftsdata-version-1.0-070421.pdf
Udinaturen.dk og GeoFA håber, at I må få en rigtig god sommer med en masse dejlige naturoplevelser 😉