Opdater GeoFA

Når du skal opdatere GeoFA-data, har du mulighed for at anvende forskellige værktøjer. Nogle af værktøjerne giver mulighed for avancerede editeringsmuligheder og henvender sig derfor til GIS-brugere (for eksempel GeoFA-editoren, eget GIS-værktøj og Friluftsguiden) mens andre værktøjer har mere simple editeringsmuligheder og tilpassede brugerinterface og derfor henvender sig til mange andre brugere (Ud i Naturen-indtasteren).

Find link til værktøjerne herunder eller læs flere detaljer om muligheder og begrænsninger i dokumentet under oversigten over GeoFA-værktøjer.

Vær opmærksom på, at der i dag er adgang til temaerne ‘Sport, fritid og friluftsliv‘ samt ‘Adminstration‘ (hvor der konkret er adgang til Prognose- og statistik distrikter (5713), Pleje- og ældredistrikter (5712), Andre distrikter (5711), Skoledistrikter (5710)). Andre temaer beskrevet i specifikationen for GeoFA kan komme til løbende.

GeoFA-editoren, drift                                     GeoFA-editoren, test
GeoFA-editoren giver mulighed for at masseopdatere ved upload af GIS-filer, uploade og tilknytte billeder samt få information om, hvordan man henter data. GeoFA-editoren giver adgang til alle felter i de åbne temaer og den avancerede tilgang til at arbejde med data kræver GIS-kompetencer. Alle kommuner er oprettet som bruger på GeoFA. Styrelser, foreninger og andre organiserede interessenter kan henvende sig til supporten, hvis de ønsker en brugeradgang til at opdatere data via GeoFA. Ellers henvises til Indtasteren/Udinaturen.

GeoFA-webkortet, drift                                 GeoFA-webkortet, test
GeoFA-webkortet giver mulighed for at se og opdatere GeoFA-data. Webkortet kræver ikke de store GIS- og geodatakompetencer. Denne facilitet er under udvikling. I dag er det alene muligt at se data for ‘Sport, fritid og friluftsliv’.

Eget GIS
I dit eget GIS kan du klargøre data, som efterfølgende kan uploades med GeoFA-editoren, eller du kan editere data direkte gennem WFS-T.

GeoFA WFS og WFS-t, vejledning

Artikel venligst stillet til rådighed af Precisely
Editering af GeoFA-data via WFS-T i MapInfo Pro

LÆS nedenstående vejledning ift. fordele og især ulemper ved de forskellige GIS-formater, så du ikke får ødelagt dine data, når du editerer gennem eget GIS. Denne editeringsmulighed henvender sig til den professionelle GIS-bruger.

Ud i Naturen indtasteren
Indtasteren på Ud i naturen har en mere simpel brugergrænseflade. Webkortet kræver ikke de store GIS- og geodatakompetencer. Læs en kort vejledning her.

Friluftsguiden
Hvis du i forvejen anvender Friluftsguiden, kan du vælge samtidigt at overføre data til GeoFA. Læs vejledningen her.

Videovejledninger

I forbindelse med webinarene, som blev afholdt i maj og juni 2022, er der produceret nogle vejledningsvideoer til de forskellige indgange til registrering af b.la. friluftsdata i GeoFA. Du kan finde en optagelse af det webinar, der blev afholdt d. 17. maj,  her.

Videoerne kan du finde nedenfor.

Vejledning ift. fordele og ulemper ved de forskellige GIS-formater

pdf
GeoFA-opdateringsmuligheder Opdateret: 06.07.2021green-arrow

Ønsker du mere dokumentation generelt om GeoFA kan du finde datamodelbeskrivelsen samt beskrivelse af de enkelte databaseændringer her: https://github.com/OpenFKG

Brug for hjælp?

Velkommen til GeoFA’s bruger support. Hvis du oplever problemer med GeoFA-systemet, sidder Geopartner klar til at hjælpe dig.

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 9:00-16.00

Opret en support-sag ved at skrive til  GeoFAsupport@geodanmark.dk

Mails fra supporten har en tendens til at ende i spamfilteret. Så hvis ikke du modtager svar inden for en dags tid, kan du tjekke dit spamfilter.

Medsend gerne følgende informationer, så vi lettere kan hjælpe med en løsning på dit problem:

1.  Hvad er der forsøgt?
2.  Hvad skete der? (medsend gerne fejlbeskeden)
3.  Filerne, der er anvendt.
4.  Hvilket brugernavn er anvendt? (adgangskode skal ikke medsendes)
5.  Hvilken browser er anvendt. Her er det vigtig at vide, om det er Internet Explorer, der bruges.

Hvis du har ændringsønsker til GeoFA, så send en mail til Line Hvingel: lihv@kl.dk

Kontakt

Line Hvingel
Projektansvarlig
+45 33 70 37 11
lihv@kl.dk
Jens Gottlieb
KL
+45 33 70 39 31
jego@kl.dk
Lennart Christoffersen
KL
+45 33 70 30 87
lech@kl.dk

GeoFA links

Link til GeoFA-editor, hvor du kan uploade og editere GeoFA-data, til GeoFA-testmiljøet samt til vejledninger

Driftmeddelelser