Opdater GeoFA

Når du skal opdatere GeoFA-data, har du mulighed for at anvende forskellige værktøjer. Nogle af værktøjerne giver mulighed for avancerede editeringsmuligheder og henvender sig derfor til GIS-brugere (for eksempel GeoFA-editoren, eget GIS-værktøj og Friluftsguiden) mens andre værktøjer har mere simple editeringsmuligheder og tilpassede brugerinterface og derfor henvender sig til mange andre brugere (Ud i Naturen-indtasteren).

Find links til de forskellige ajourføringsmuligheder herunder og læs om fordele og ulemper ved de forskellige metoder her.

Vær opmærksom på, at der i dag er adgang til temaerne ‘Sport, fritid og friluftsliv‘ samt ‘Adminstration‘ (hvor der konkret er adgang til Prognose- og statistik distrikter (5713), Pleje- og ældredistrikter (5712), Andre distrikter (5711), Skoledistrikter (5710). Andre temaer beskrevet i specifikationen for GeoFA kan komme til løbende.

Ajourfør GeoFA-data

GeoFA-editor, drift                                     GeoFA, testmiljø
GeoFA-editoren giver mulighed for at masseopdatere ved upload af GIS-filer, uploade og tilknytte billeder samt få information om, hvordan man henter data. GeoFA-editoren giver adgang til alle felter i de åbne temaer og den avancerede tilgang til at arbejde med data kræver GIS-kompetencer. Alle kommuner er oprettet som bruger på GeoFA. Styrelser, foreninger og andre organiserede interesserede kan henvende sig til supporten, hvis de ønsker en brugeradgang til at opdatere data via GeoFA. Ellers henvises til Indtasteren/Udinaturen herunder.

Se video: Ud i naturen-indtasteren 

Se video: Registrer friluftsdata med GeoFA-editoren 

GeoFA-webkort, drift                              GeoFA-webkort, testmiljø
GeoFA-webkortet giver mulighed for at se og opdatere GeoFA-data. Webkortet kræver ikke de store GIS- og geodatakompetencer. Husk at du skal logge ind igen på webkortet, hvis du vil editere af denne vej. Se videoen herunder, hvis du har brug for lidt hjælp.

Se video: Registrer friluftsdata med GeoFA-webkortet

Se video: GeoFA-webkortet 

Eget GIS

I dit eget GIS kan du klargøre data, som efterfølgende kan uploades med GeoFA-editoren, eller du kan editere data direkte gennem WFS-T. Denne editeringsmulighed henvender sig til den professionelle GIS-bruger. Find links til de forskellige ajourføringsmuligheder herunder og læs om fordele og ulemper ved de forskellige metoder her.

Læs vejledning: GeoFA WFS Og WFS-t Vejledning.

Se video: WFS-t 

Artikel venligst stillet til rådighed af Precisely
Editering af GeoFA-data via WFS-T i MapInfo Pro

GeoFA-model til spatial suite samt vejledning til modulet.

LÆS denne vejledning ift. fordele og især ulemper ved de forskellige GIS-formater, så du ikke får ødelagt dine data, når du editerer gennem eget GIS. Denne editeringsmulighed henvender sig til den professionelle GIS-bruger.

Ud i Naturen indtasteren
Indtasteren på Ud i naturen har en mere simpel brugergrænseflade. Webkortet kræver ikke de store GIS- og geodatakompetencer. Læs en kort vejledning her, eller se en video her for at lære hvordan du bruger indtasteren.

Friluftsguiden
Hvis du i forvejen anvender Friluftsguiden, kan du vælge samtidigt at overføre data til GeoFA. Læs vejledningen her.

Ønsker du mere dokumentation generelt om GeoFA kan du finde datamodelbeskrivelsen samt beskrivelse af de enkelte databaseændringer her: https://github.com/OpenFKG

Årshjul

Denne sektion indeholder SQL-kald for hvor meget data der er registreret i hver kommune og andre aktører, indenfor de faciliteter der er i fokus for hver måned i årshjulet.

Data til dig

  • En leverandør har registreret kælkebakker på deres kælkekort blandt andet gennem en crowdsourcing funktion, hvor folk kunne melde manglende kælkebakker ind. Disse kælkebakker ligger ikke i forvejen i GeoFA. Kælkebakkerne kan hentes gratis her til upload i GeoFA. Bemærk kolonnen ‘navn’ er udfyldt ved størstedelen af kælkebakkerne.

Brug for hjælp?

Velkommen til GeoFA’s bruger support. Hvis du oplever problemer med GeoFA-systemet, sidder Geopartner klar til at hjælpe dig.

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 9:00-16.00

Opret en support-sag ved at skrive til  GeoFAsupport@geodanmark.dk

Mails fra supporten har en tendens til at ende i spamfilteret. Så hvis ikke du modtager svar inden for en dags tid, kan du tjekke dit spamfilter.

Medsend gerne følgende informationer, så vi lettere kan hjælpe med en løsning på dit problem:

1.  Hvad er der forsøgt?
2.  Hvad skete der? (medsend gerne fejlbeskeden)
3.  Filerne, der er anvendt.
4.  Hvilket brugernavn er anvendt? (adgangskode skal ikke medsendes)
5.  Hvilken browser er anvendt. Her er det vigtigt at vide, om det er Internet Explorer, der bruges.

Hvis du har ændringsønsker til GeoFA, så send en mail til Line Hvingel: lihv@kl.dk

Kontakt
Line Hvingel
Projektansvarlig
+45 33 70 37 11
lihv@kl.dk
Lennart Christoffersen
KL
+45 33 70 30 87
lech@kl.dk
Mette Hansen
KL
+45 33 70 37 63
mtha@kl.dk

GeoFA links

Link til GeoFA-editor, hvor du kan uploade og editere GeoFA-data, til GeoFA-testmiljøet samt til vejledninger

Driftsmeddelelser