GeoDK

Velkommen til GeoDK

GeoDK er GeoDanmarks systemunderstøttelse til GeoDanmark-data.

For at komme godt i gang med GeoDK kan du deltage i workshops og lære, hvordan du bruger systemet. Du kan også finde vejledninger og film og få informationer om, hvordan du får hjælp.

Du kan finde vejledninger, film og tilmelde dig workshops her

GeoDanmark stiller en webeditor til GeoDK gratis til rådighed for alle kommuner og stat. Alt der kræves for at få adgang, er et brugerlogin fra Danmarks Miljøportal og de rette brugerroller. Læs mere om dette i brugervejledningen samt vejledning til DMP brugerstyring. Fra webeditoren kan du også downloade og uploade data.
Du finder link  til webeditoren i linket til højre. Har du login-problemer med webeditoren i Internet Explorer, kan det skyldes din browser, og vi anbefaler, at du bruger Google Chrome i stedet.

Distributionen af LIVE-GeoDanmark-data fra det nye system forventes at blive tilgængelig på Kort­forsyningen og Datafordeleren i løbet af juli måned.

LIVE-GeoDanmark-data vil derved fortsat og akkurat som i dag kunne hentes på Datafordeleren og Kortforsyningen i version 5.1. De 5.1.-data, som udstilles, vil være nedkonverterede 6.0.-data, men for brugerne forventes der ikke forskel i forhold til i dag. Indtil udstillingen af LIVE-data er klar, vil der på Data­fordeleren og Kortforsyningen blive udstillet et statisk datasæt fra 15. juni 2018.

Udstillingen af LIVE-data på Kortforsyningen og Datafordeleren sker med en vis forskydning i forhold til idriftsættelsen af GeoDK. Dette skyldes blandt andet, at data skal indlæses fra GeoDK til Data­fordeleren. Samt at der på Datafordeleren fortsat pågår test op mod til andre dele af Grund­dataprogrammet, herunder til Danmarks Adresseregister (DAR). På Kortforsyningen skal der etableres nye views.

GeoDanmark arbejder på også senere i 2018 at kunne udstille LIVE GeoDanmark-data i version 6.0 på Data­fordeleren.

GeoDK er bygget op omkring en ny datamodel og dermed også en ny specifikation 6.0, som tages i brug med lanceringen af systemet. (Der kan forekomme mindre redaktionelle rettelser til Specifikationen).

Du kan læse mere og finde en HTML5 udgave af Specifikation 6.0 her

Brug for hjælp?

Vi har lavet nogle små film og udarbejdet en brugervejledning til GeoDK, som fortæller om systemets funktioner Du finder link til videoer og brugervejledningen her.

Oplever du problemer, såsom fejl i GeoDK eller har du brug for hjælp, kan du kontakte GeoDanmark support hos KMD CG Customer Service, som sidder klar til at hjælpe dig.

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 8:00-16.00

E-mail:
geodanmark@kmd.dk
Telefon: 4460 1075

Indberetning via ServiceNow
Det er også muligt for kommuner at melde henvendelser ind via ServiceNow portalen, som findes på support.kmd.dk.

Du skal rette henvendelse til din lokale KMD ServiceNow administrator, for at få adgang til at indberette henvendelser om GeoDK. Er du i tvivl om, hvem der er administrator i din kommune, kan du henvende dig til support@geodanmark.nu, så finder vi kontaktoplysninger til dig.

Release notes

Her kan du følge med i fejlrettelser og opdateringer i GeoDK
pdf
Release notes 1.5.1 Opdateret: 12.11.2018Download

Kontakt

Ingrid Østerberg Mohr
Projektleder, SDFE
+45 93 59 70 32
ingmo@sdfe.dk
Reno Aagaard Lindberg
Projektleder, Silkeborg Kommune

Information til 3. parts leverandører

3. parts leverandører kan finde information om snitflader mv. på GeoDanmark.nu.

Udbudsmaterialet

Find udbudsmaterialet på GeoDanmark.nu.

Opdateringen er lagt på, og servicevinduet er derfor afsluttet på produktionsmiljøet for i dag (12/11 2018). #GeoDK

Servicevindue: Mandag den 12/11 - 2018 fra kl. 17 - 18 på produktionsmiljøet pga. opdatering af systemet. #GeoDK

Servicevindue afsluttet for i dag (05/11 2018).
Den nye version er nu lagt på test-ext miljøet. #GeoDK

Servicevindue: I dag fra kl. 14:45 - 15:30 (05/11 2018) på test-ext miljøet, for at lægge en ny version af systemet på. #GeoDK

Servicevinduet er afsluttet for i dag (30/10 - 2018), og både test-ext og produktionsmiljøet er klar til brug igen. #GeoDK

Load More...