Workshop om GeoFA tema Natur samt Øvrige temaer

Webinar torsdag den 31. oktober kl. 10.00-14.00 på Teams (inkl. frokostpause).

GeoDanmark har i knap et år arbejdet med at gennemgå og klargøre en række temaer i GeoFA datamodellen til åbning i efteråret 2024. Derfor afholder GeoDanmark en række workshops på Teams for at udbrede og forankre disse temaer i kommunerne.

Webinarerne indeholder dels en gennemgang af de enkelte emner, der indgår i temagruppen og dels lidt om, hvorfor det kan være interessant for kommunerne at tage GeoFA i brug for det aktuelle tema. Der gennemgås også enkelte nye muligheder, som er kommet til i GeoFA til mere generel anvendelse. Vi lægger op til dialog og erfaringsudveksling undervejs – ligesom der vil blive mulighed for at se, hvordan temaet kan se ud i praksis (i GIS).

Workshop om temagrupperne Natur, Affald og Genbrug, Planlægning samt flere mindre temaer

På denne workshop gennemgår vi en række temaer, hvor der ikke er sket de helt store forandringer i forhold til den gamle specifikation, samt 3 temaer om dræn, som har fået tilføjet flere nye registreringsmuligheder. Vi kommer også til at tale om registrering af invasive arter (temaet Natur). For alle temaerne vil vi have en dialog om, hvorfor det kan være relevant at få kommunens data ind i GeoFA-databasen, ligesom det vil være muligt at høre om baggrunden for at nogle af de gamle temaer ikke er kommet med i GeoFA-databasen.

Bemærk: Vi gør opmærksom på, at temaerne Vej og Trafik, Park og grønne områder, Natur m.fl. IKKE er med i version 2.1 af specifikationen. Der arbejdes på både at få åbnet for indberetning af data til databasen og få opdateret specifikationen (inkl. releasenotes) for temaerne.

Følgende emner indgår i denne workshop (først nævnes temagruppen, dernæst de temaer der er kommet med i den nye specifikation og i GeoFA-databasen):

  • Overfladevand: Drænledninger, Drænbrønde og Drænområder.
  • Miljø: Affaldprod_udbringning (brug af spildprodukter på landbrugsjord).
  • Landbrug: Genopdyrkningsret.
  • Affald og genbrug: Hele temagruppen
  • Forsyning: Spildevandsplanpunkter
  • Jord og råstof: Jordvarmeanlæg
  • Planlægning: Hele temagruppen (Landskabskarakterområder, Natur- og Kulturgeografi)
  • Natur: Invasive arter (flade og punkt) og Naturpleje.

Formål

Med de planlagte workshops vil GeoDanmark udbrede kendskabet til GeoFA temaerne. Vi kommer ind på hvorfor de pågældende temaer er valgt, hvilke data de indeholder, hvad den enkelte kommuner kan forvente at opnå ved at anvende GeoFA og endelig give de relevante medarbejdere de kompetencer, der er nødvendige, for at stå for registrering i kommunen.

Målgruppe

GIS medarbejdere sammen med fagmedarbejdere indenfor hvert af de relevante GeoFA tema’er.

Kontaktpersoner

Tovholder:
Lennart Christoffersen, GeoDanmark

Underviser:
Sanne Karlsen, KL/GeoDanmark
Claus Moestrup, Favrskov Kommune

Program (UDARBEJDES)

Generelt

Hvert webinar afsluttes med en demonstration på ca. ½ time i at registrere data i GeoFA. Dette er beregnet på de medarbejdere, der i forvejen behersker GIS, men som lige vil se en demonstration af, hvordan de konkrete GeoFA data registreres i databasen.

GeoDanmark afholder sidst i forløbet et fysisk kursus på én dag, hvor de relevante medarbejdere kan lære hvordan man kan registrere data i GeoFA. Her får deltagerne mulighed for at medbringe egne data og egen PC og bruge en dag på lære, hvordan registrering i GeoFA databasen foregår i praksis.

Tilmeld dig webinaret om åbning af GeoFA tema her

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Download liste med tilmeldte