Ajourføring af det hydrologiske tilpasningslag

Ajourføring af det hydrologiske tilpasningslag

Webinar tirsdag den 22. juni kl. 9.00-11.30 på Teams.

Det hydrologisk tilpasningslag er afgørende for kvaliteten og brugbarheden af de bluespot- beregninger, som alle kommuner anvender i deres klimaarbejde. Ved fejl i tilpasningslaget vil simulering med højdemodellen vise af vandet samler sig de forkerte steder. En hyppigt forekommende fejl i tilpasningslaget er manglende ajourføring.

Webinaret er for dig, som ønsker at vide hvordan din kommune kan ajourføre det hydrologiske tilpasningslag i GeoDanmark ved brug af den udarbejdede vejledning.

På webinaret får du en gennemgang af hvad et hydrologiske tilpasningslag er, hvilken funktion det opfylder i forhold til Danmarks højdemodel. Vi ser også på de konsekvenser det har, når tilpasningslaget  er fejlbehæftet. Vi gennemgår også hvordan du med hjælp fra vejledningen kan udføre rettelser på tilpasningslaget i GeoDanmark-editoren GeoDK.

Indsend gerne eksempler fra din egen kommune, som vi kan løse i fællesskab på webinaret. Du beskriver kort dit eksempel i formularen nedenfor og anfører Object_type og FOTid for et objekt så tæt på dit eksempel som muligt. Du kan også sende en mail til lech@kl.dk. Hvis du sende en mail kan du også vedlægge skærmbilleder eller andre billeder af hvordan dit eksempel ser ud i virkeligheden.

Præsentationer

pdf
Velkomst, intro og afslutning Opdateret: 22.06.2021green-arrow
pdf
Hydrologiske tilpasninger, Sten Frandsen, Odense Kommune Opdateret: 23.06.2021green-arrow
pdf
Tilpasningslag vejledning V1.0 Opdateret: 22.06.2021green-arrow

Se optagelsen af webinaret her