Kursus i GeoDanmark, GeoDK og GeoFA
Internatkursus over 2 dage den 14.-15. august 2023
Kurser afholdes på LEGOLAND Hotel og Konference, Aastvej 10, 7190 Billund
Du er formentlig GIS-koordinatorer eller GIS-medarbejdere i en kommune og bruger en stor del af din arbejdsdag på GeoDanmark relaterede opgaver. Du kender sikkert GeoDK-editorens funktioner nogenlunde, men sammenhængen med reglerne i specifikationen kan være lidt snørklede at forstå? Hvordan er GeoDanmark og arbejdet i foreningen organiseret, og hvorfor er der både fora, arbejdsgrupper og udvalg? Hvilken rolle spiller de nye data, fx det hydrologiske tilpasningslag, vandløbsreferencen og GeoFA? Hvilken værdi har disse data i GeoDanmark og hvordan er min rolle, jeg ved jo intet om vandløb og friluftsdata.
Kurset er ikke længere kun et “begynder”-kursus i GeoDK, men du kan inden kurset skrive hvilke specifikke opgaver, du ønsker at blive bedre til. Det kan både være i GeoDK og GeoFA. Så vil vi så vidt muligt sammensætte kursets øvelser og indhold efter dine og de øvrige deltageres ønsker.
Dette er nogle af de emner, vi kommer ind på i kurset
- Formål og baggrund for GeoDanmark
- Hvad specifikationerne for GeoDK og GeoFA
- Ajourføring og brug af GeoDanmark-data i GeoDK-editoren og GeoFA-data i GeoFA.
- Hvordan datakvalitet og -validering hænger sammen med GeoDKs funktioner.
Du lærer også, hvad det er vigtigst at være opmærksom på, når GeoDanmark-data skal vedligeholdes og bruges i en kommunal hverdag .
Desuden får du et klart indblik i GeoDanmarks organisering, rollen som leverandør af fællesoffentlige autoritative grunddata, hjemmesidens opbygning og indhold, parternes roller, datasamlingen og de forskellige anvendelser af GeoDanmark-data.
Praktiske oplysninger
Bemærk: Kurset er inkl. overnatning fra mandag 14.8 – tirsdag 15.8 2023. Kurset understøtter særlig også netværksdannelse og vi prioriterer derfor, at du kan deltage i aftenaktiviteter mandag 14.8.
Kurset er begrænset til 20 deltagere pr. gang. Der vil være delvis deltagerbetaling svarende til ophold og forplejning på 1.500 kr./deltager. Tilmelding er bindende. Der er plads til maksimalt to personer fra hver kommune.
Bliver du bliver forhindret, kontakt da arrangøren senest en uge inden kursusstart. Udebliver du, eller melder du fra senere end en uge inden kursusstart, kan du blive faktureret den normale kursuspris, som er 4.995 kr.
Kurset arrangeres af GeoDanmark.
Kontaktpersoner
Tovholder:
Lennart Christoffersen, GeoDanmark
Undervisere:
Lisbeth Bro Lund, BroLund GIS
Jørgen Grum, SDFI
Reno Lindberg, GeoMidt
Tilmeld dig kurset 14.-15. august 2023 et sted i trekantsområdet.